Skip to main content

7 tips for å forbedre din LinkedIn profil

7 tips til din linkedin profil

En velutformet LinkedIn-profil blir viktigere og viktigere for deg som jobbsøker. I denne artikkelen har vi satt sammen 7 tips til hvordan du bør utforme profilen din for å ha større sjanse til å bli lagt merke til.

Profilen din på LinkedIn kan være avgjørende i jakten på drømmejobben. Ettersom de fleste rekrutterere og arbeidsgivere benytter seg av LinkedIn for å finne aktuelle kandidater. Derfor er det viktig å bruke plattformen på riktig måte.

Lag deg en profil
Dersom du ikke har gjort det enda er vårt første og viktigste tips at du setter opp en Linkedin profil så fort som mulig. Plattformen er en veldig god mulighet til å gjøre seg tilgjengelig for potensielle arbeidsgivere og rekrutterere. Ikke risiker å gå glipp av sjansen til å kapre drømmejobben som muligens utlyses her. Ikke minst er LinkedIn gratis!

Valg av profilbilde
Profilbildet er det første en potensiell arbeidsgiver vil se og det er viktig å gjøre et godt førsteinntrykk. Velg derfor et bilde som gir riktig fremstilling av deg, samtidig som at det er et bilde som kan brukes i profesjonelle sammenhenger. Useriøse bilder og selfies anbefales ikke her.

Legg inn et sammendrag om deg selv
En god måte å selge inn seg selv overfor potensielle arbeidsgivere er å skrive et sammendrag om egen utdannelse, karriere og sterke sider. Tenk også over hvilke nøkkelord som bør være med i teksten, slik at du synliggjør kompetansen din for rekrutterere som er på jakt etter kandidater som deg.

Sørg for at du inkluderer alle arbeidsforhold på LinkedIn-profilen din
All utdannelse og arbeidserfaring skal med her. Uavhengig om du har byttet bransje eller ønsker å gjøre det, så kan dette være informasjon som kan være til nytte for en fremtidig arbeidsgiver. Ved å inkludere all erfaring henvender du deg til et bredere publikum enn du ville gjort ved å velge bort noe.

Har du jobbet som frivillig? Eller kanskje du har tatt noen kurs og sertifiseringer? Få det inn på profilen din. Dette er med på å gi et bedre inntrykk av hvem du er.

Nettverket ditt på LinkedIn
Mange tenker at jo flere kontakter du har jo bedre. Når du søker jobb vil det å kjenne de riktige personene være langt mer avgjørende enn å kjenne mange. Dette betyr så klart ikke at du ikke skal knytte kontakt med de du kjenner på LinkedIn bare fordi de er i en annen bransje enn deg, men mange av oss opplever å få en del forespørsler fra mennesker man aldri har møtt før og da kan det være lurt å gjøre en vurdering før man godtar vedkommende.

Vær personlig når du legger til nye kontakter
Dersom du sender ut en forespørsel til å knytte kontakt på LinkedIn, kan det være en god idé å legge til en personlig hilsen. Skriv noen ord om hvorfor du tar kontakt for eksempel. Dette vil garantert gjøre mottakeren mer positiv til din forespørsel. Dette gjelder spesielt dersom du ønsker å knytte kontakt med noen som ikke kjenner deg.

Endre sikkerhetsinnstillingene dine
Få oversikt over hvem som kan se hva på din profil. Hvis du aktivt leter etter en ny jobb vil du kanskje ikke at din nåværende sjef skal se det samme som de du markedsfører deg mot.

Monica Eriksen

Forfatter Monica Eriksen

Flere artikler av Monica Eriksen

Leave a Reply