Skip to main content

Hvordan forberede seg til videointervju?

Ung dame i videointervju

Jobbintervju over video har lenge blitt brukt av både profesjonelle rekrutterere og bedrifter, men nå under korona pandemien har bruken økt kraftig. Digitale intervjuer har nå blitt en helt nødvendig del av rekrutteringsprosessen for mange.

Her har vi listet opp noen tips og triks slik at du får en god og behagelig opplevelse av videointervju:

  1. Sett deg godt inn i tekniske: I invitasjonen til videointervjuet står det hvilket program det skal foregå i. Sett deg godt inn i dette programmet og gjerne kjør en generalprøve der du ringer en venn.
  2. Pass på lyd og bildeutsnitt: Det er viktig at intervjueren hører hva du sier. Pass på at du sitter i et rom uten gjenklang og distraksjoner. Et godt tips er å bruke høretelefoner og ha en nøytral bakgrunn. Bildeutsnittet bør kun vise ansikt og skuldre, og påse at lyset fra vinduet eller lampa treffer på deg.
  3. Nøytral bakgrunn: De fleste videointervju programmer tilbyr bakgrunnseffekter, dersom du skal bruke dette er det viktig at du bruker en med nøytral effekt slik at ikke intervjueren mister fokus. Dette gjelder også om du ikke bruker bakgrunnseffekt, påse at tørkestativet er utenfor bildet.
  4. Vær obs på nettverkstilkoblingen: Det er fort gjort å prate i munnen på hverandre under et videointervju grunnet nettverket, det kan derfor være en god idè å vente noen sekunder før du svarer på spørsmål og snakker tydelig.
  5. Fjern distraksjoner: Er det noen rundt deg når du skal i intervju bør du be de om å ikke snakke til deg og forstyrre deg mens intervjuet pågår. Sett telefonen på lydløs og andre varslinger på pc’en. Pass på at pc-en er koblet til strøm, for å eliminere risikoen for uønsket stressfaktor.
  6. Vær tidlig ute: Skru på pc-en i god tid og logg inn noen minutter i forkant slik at intervjueren slipper å vente på deg.
  7. Still forberedt: Akkurat som et vanlig intervju! Les deg opp om firmaet, gå igjennom din egen søknad og forbered deg på de typiske intervjuspørsmålene.
  8. Dresskode: Kle deg som om du skulle møtt opp til et helt vanlig intervju. Du skal fortsatt gjøre et godt inntrykk.
  9. Kroppsspråk: Dette er kanskje den minst naturlige delen av videointervjuet, og dersom du klarer å beherske dette kan det være en stor fordel for deg. Prøv så godt du kan å se direkte inn i kameraet, slik at intervjueren får en følelse av øyekontakt.Unngå distraksjoner som å gynge på kontorstolen eller titte rundt i rommet, da dette kan fremstå svært distraherende. Kroppsspråket ditt reflekterer hvem du er, hvor motivert du virker og reflekterer personligheten din.
  10. Vær deg selv! Den viktigste faktoren uansett om det er et vanlig intervju eller videointervju er at du er genuin.

Følger du disse tipsene er du godt rustet for et videointervju.
Pust, vær deg selv og LYKKE TIL!

Jenni M. Bjørnstad

Forfatter Jenni M. Bjørnstad

Flere artikler av Jenni M. Bjørnstad

Leave a Reply