Skip to main content

Intervju med Jessica Wei i Control Plus AS

Regnskap rekrutteringsbyrå-Regnskapsfører rekrutteringsbyrå-Regnskap ledig stilling-Regnskapsfører ledig stilling-Regnskapsfører jobb-Regnskap rekruttering-Regnskapsfører konsulent-Regnskap bemanning

Jessica Wei jobber i regnskapsbyrået Control Plus AS.

Athene Talent (tidligere Partner2) møter Jessica en dag i oktober bare et år etter at hun takket ja til en midlertidig stilling når hun var mellom jobber, og som endte opp med at hun ble fast ansatt.  Jessica er klar, når hun forteller om hvordan det er å jobbe i selskapet; «det gir en variert og interessant arbeidshverdag, med daglig nye utfordringer».

Control Plus er et autorisert regnskapsførerbyrå sentralt på Helsfyr, med 12 ansatt som støtter opp om sine kunder med regnskapstjenester og effektive tekniske løsninger.

Hvilke stilling har du i dag?

Jeg er ansatt som Teamleder, Controller og autorisert regnskapsfører.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Jeg har egne kunder jeg fører regnskap for, har løpende kundekontakt, rapporterer, gjør analyse og er i dialog med revisor.
Jeg bistår daglig leder med administrative oppgaver, eksempelvis når vi skal rekruttere medarbeidere, utvikle system, opplæring og veiledning til kolleger eller når det trengs hjelp til andre ting.

Jeg setter opp nye kunder vi skal føre regnskap for, og utføre kontroll.

Totalt sett får jeg en variert og interessant arbeidshverdag, med daglig nye utfordringer.

Kan du si litt om din faglige bakgrunn?

Jeg har en Bachelor i revisjon.

Når jeg fortsatt studerte siste året, tok jeg en deltidsjobb i et regnskapsbyrå. Det ledet til at jeg fikk fast jobb i et annen regnskapsbyrå før jeg var ferdig å studere. Jeg jobbet der i godt over fire år, og fikk etter hvert rollen som Teamleder og fagansvarlig i selskapet. Så ble jeg regnskapsansvarlig i Wilhelmsen Group, og etter hvert også ansvar for controller oppgaver. Jeg utførte regnskap A-Å, hadde ansvar for all analyse og rapporterte for et datterselskap. Jeg hadde også personalansvar for en som hjalp til med enkel bilagsbehandling.

Så flyttet Wilhelmsen regnskapsavdelingen sin utlands, og da valgte jeg en stilling i et større regnskapsbyrå, men sluttet etter kun få måneder.

Kan du huske ditt første møte med Athene Talent?

Jeg søkte på en stilling som Athene Talent hadde, men den var ikke helt min stillingen.

Jeg ble kontaktet i etterkant, for de hadde en midlertidig ledig stilling i Control Plus. Siden jeg var i jobbsøk og mellom jobber, takket jeg «ja».

Jeg fikk raskt tilbakemelding om at hvis jeg var åpen for det, ønsket Control Plus å tilby meg en fast stilling. Jeg fikk også i denne perioden andre jobbtilbud, men valgte Control Plus til slutt og har ikke angret på det i ettertid.

Kan du si litt om hvorfor du valgte en stilling i Control Plus, og hva som var avgjørende for valget ditt?

Jeg var godt fornøyd med å jobbe i selskapet i innleieperioden. Jeg fikk muligheten til å teste det ut.

Fra dag én var arbeidsoppgavene utfordrende og varierte. Det var jo slik for meg at jeg ikke var helt sikker på om jeg ønsket en stilling i et regnskapsbyrå, at jeg heller ønsket en økonomiansvarlig stilling i et selskap. Dette var noe jeg var åpen om med leder i Control Plus i innleieperioden også.

Men, Jeg følte raskt på at det var et godt arbeidsmiljø, med kort avstand mellom medarbeider og leder. Så fikk jeg fort bruk for kunnskapen jeg hadde fra tidligere, og også lære nye ting. Jeg følte at de hadde behov for meg i selskapet.

Det både var og er høy grad av frihet her, som jeg verdsetter. Når i tillegg betingelsene var konkurransedyktig ble det etter hvert et lett valg.

Hvordan synes du at oppfølgingen var med Athene Talent?

Oppfølgingen fra Athene Talent var bra. I innleietiden ble jeg fulgt opp med både telefonsamtaler og møter for å høre om alt var bra. Det satte jeg pris på.

Jorunn Nesseth

Forfatter Jorunn Nesseth

Flere artikler av Jorunn Nesseth

Leave a Reply